Maczkó Bandi Kerékpáros Blogja

Maczkó Bandi Kerékpáros Blogja

Ultegrás országúti kerékpár ajánlatok a netről 2019. február közepén

2019. február 19. - torma99

A múltkori Van Rysel cikk alatt a Facebookon több komment jelezte az online konkurencia ajánlatait a Decathlon ellenében. Amennyiben valakinek már van tapasztalata a kerékpár méretezését és a számára kedvező geometriát illetően, úgy könnyedén rendelhet az internetről is kerékpárt. Ehhez azonban tényleg elengedhetetlen némi előismeret, vagy amennyiben teljesen kezdők vagyunk, egy valóban megbízható, a vásárlóhoz közel álló, tapasztalt személy segítsége. Nem biztos, hogy internetes fórumok, vagy csoportok ismeretlen fiókjaiból érkező kommentek segíthetnek, de ne is zárjuk ki őket. Fontoljunk meg minden lépést, lehet hosszú távon össze leszünk boronálva új kerékpárunkkal.

Jöjjenek az ajánlatok:

Canyon:

A német márka masszív World Tour jelenlétével és a Movistar csapat sikerességének köszönhetően komoly reputációt épített ki a kerékpárok között. Nem mellesleg a Tour magazin aero tesztjein is rendre jól szerepelnek a gépek, mi azonban maradunk a belépő Ultegrás ajánlatoknál.

Ultimate CF SL 8.0

Az úgynevezett versenygeometriás gépek középkategóriás belépője. Full R8000 szett egy szérián kívüli, de belépő szintű kerékszettel. A váz és az alkatrészcsomag többre hivatott, szinte biztos, hogy a kerék lecserélére lesz szükség a gépben rejlő maximumok kitekerése céljából. 2.199 EUR-os listaáron jó választás, egy hozzá passzoló aero karbon kerékszett azonban a 3000 EUR-os határhoz közel repíti, vagy még túl is löki azon. Amennyiben a tárcsafék a zsánerünk, egy vaskos 400 EUR-os felárat kell megfizetnünk.

+1 Akciós Di2 Ultegra: mindössze 2.599-ért, tehát a Van Rysel árában most elektromos Ultegra szetthez is juthatunk a Canyontól, kell ennél több?

Endurace CF SL 8.0 Disc

A komfortgeometriás váz esetében már csak tárcsafékkel találkozunk 2.499 EUR-ért. Fontos megemlíteni, hogy az előző évtized komfortja mára versenygeometria lett, ez az Endurace pedig 1,5 fölötti S/R arányával valóságos uras kerékpározást tesz lehetővé nagyapáink idejéből. Ha egészségügyi problémákkal küzd valaki nyak, hát, gerinc tájékon, válassza ezt, azonban ha átlagos, egészséges kerékpáros, bátran vegyen Ultimate-et. Ennél a modellnél is a hurka kerék, ami szembeötlő. Tényleg nem leszólásból hiszen DT, tehát egy jó minőségű szett, de a Canyon itt is hagyott helyet a fejlesztésre a kezdvező árért cserébe.

Rosebikes:

X-Lite Four Ultegra

Lényegében a Canyon kerékpárja pepitában. Sajátmárkás karbon cockpit helyett, itt Ritchey alu kormány és stucni vár minket, amely figyelembe véve a 100 EUR-os felárat (2.299 EUR) a Canyon felé billentené a mérleg nyelvét. Hogy mi szól mégis a Rose mellett? Hivatalosan utóbbi engedi a görgős használatot, míg a Canyon kizárja a garanciális feltételei közül. Persze ez manapság már nem olyan probléma, mint pár éve, minden kerékpár bírja a görgőt, főként, ha directdrive-os példányról van szó (pl. Tacx Neo ebben a legjobb), ugyanakkor van aki szeret nyugodtan aludni ebben a kérdésben is. A modell kifejlesztésében a Rose is aktív CFD munkát vett igénybe, amennyire aero lehet ez a forma, úgy ezt bőven abszolválták. A tárcsás változat ára 2.799 EUR, kicsit borsos.

Team GF Four

A Rose kínál felnifékes endurance geót, most akciósan 1.999-ért. Teljes Ultegrával nagyon ütős ajánlat, aduász turbo boostos piros színben. Megfontolandó a tárcsás változat, ami 2499-ért nagyot villant a sajátmárkás karbon kerekével, ami ezen az áron az 1650 grammos tömegével egy jó ajánlat.

Bike24:

Európa legnagyobb kerékpáros webáruházába is ellátogathatunk, ahol néha ki lehet fogni jó ajánlatokat is. Ne felejtsük el a szállítási országot Magyarországra beállítani, ha nem rendelkezünk német címmel, hogy ne a kosárnál döbbenjünk rá, alapból az oldal a német ÁFÁ-val számol.

Cube Attain GTC Ultegra Mix

Egy szintén komfort váz. Egy jó szett, ahol csak a fogaskoszorú és a lánc esetében mondunk le az Ultegra szintről a 105 kedvéért. Egy full alap felnifékes kerék, nehéz, de karbon váz, viszont csak 1.813 EUR-t (1.699) kell otthagyni a virtuális pénztárnál.

Cube Agree C:62 Pro Ultegra

Egy kicsit versenyesebb felépítés, egy jobb kerékszett és máris 2026 EUR a vételár. Láthatjuk csodát senki sem tud tenni itt a 2000-2300 EUR-os kategóriában, főleg úgy, hogy ez magyar árak szerint 17%-os leértékelés és 2453-ról indult, ami nem a legjobb a saját lábon álló online kereskedőkhöz képest.

 

Ridley Fenix C Ultegra 2019

A belga gyártó beszálló Ultegrás gépe sajátmárkás finishing kittel és kerékszettel 2133 európai pénzegységért az igencsak felejtős Zaffiro gumikon. Itt jól látható, hogy egy vázmatrica milyen nagy tradeoff lehet. Ha elviseljük a Canyon, vagy Rose feliratot, akkor itt jobb vázakat, könnyebb kerékpárt és nevesebb kerékszettet kaphatunk a pénzünkért. Visszacsatolva a Cube a kettő között van, de még a "kocka" esetében is elbillen a mérleg nyelve a másik irányba.

Viszont ha nagyon szorít a cipő:

Merlin Cordite Ultegra

A Merlincycles Ridley által gyártott, korábbi vázgeometriára épülő full Ultegra gépe, mindössze 1.608 EUR-ért. A 2009-2010 körülre datálható komfortgeó ugyan nem fog aeró előnyöket hozni számunkra azonban pénztárcánkat egy ilyen vásárlás nagyon megkímélheti.

A lista természetesen nem teljes, hogy is lehetne az, ugyanakkor néhány példával be szerettem volna mutatni, hogy a Van Rysel Ultegrás karbon gépéhez a jó kis aeró kerészettjével hogyan viszonyulnak más ajánlatok. Látszik, hogy főként a kerékszett területén való spórolással érhető el a még kedvezőbb árcédula, és van olyan akció, mint a Di2 Ultegrával szerelt Canyon, ami őrülten kiabál a vásárlás gomb megnyomása iránt. A tárcsás megoldások felára nem minden esetben igazolt, ugyanakkor hozzá kell szoknunk, hogy néhány év alatt a felnis gépek ki fognak kopni és csak tárcsával emelt áron juthatunk új kerékpárokhoz.

A Facebook csoportban lévő poszt alá írjátok meg, a ti legjobb Ultegrás ajánlatotokat a net mélyéről. Aki most vásárolna biztos átnézi majd a tippeket!

blog.hubanner2
süti beállítások módosítása